03.01.11

15.decembris.

Vakarā jau biju nostājies, ka varu krauties bez raustīšanās un ap pusē deviņiem sākas iekraušana. Pa sāniem krauj iekšā dīzeļģeneratoru iekārtas priekš kuģiem, četrus komplektus. Dzinēji Skanijas ražojuma. Kādreiz dzinējus te ražoja uz vietas, tagad  tik komplektē iekārtas. Izrādās, ka visa krava vēl nav nokomplektēta joprojām, jāgaida līdz pusdienām, tad iekraus pēdējo paleti. Gaidītos akumulatorus neatved arī līdz pusdienām, pēdējo paleti ieliek bez tiem.
 Varu doties uz „Kravu terminālu” Rankas ielā, muitas dokumentu formēšanai. Izrakstot caurlaidi iebraukšanai, izsniedz arī magnētisko karti, kādas lieto durvju atvēršanai. Nodomāju – nez kur to vajadzēs, te nesen biju, visas durvis pie deklarantiem bija bez kartēm! Neko jau neprasu, tak negribas jau par muļķi palikt, ka nezinu, kur karti vajadzēs!
Nododu dokumentus un varu gaidīt mašīnā, karti tā arī nekur nevajadzēja. Gaidot vajadzība sāk spiest meklēt stratēģisko objektu, pēc izliktajām norādēm dodos vajadzīgajā virzienā un atduros pret aizslēgtām durvīm! Te nu visa problēma ar prātošanu par kartes nepieciešamību atrisinās, tikai ar tādu nelielu niansi, ka otrreiz jāstaigā uz mašīnu, jo, protams. karte nav līdzi! Jā, ne par velti mes tualeti dēvējam par stratēģisko objektu! Visā teritorijā vari pārvietoties kur gribi, bet tualetē iekšā netiec!
Četros dokumenti gatavi, tik vēl jābrauc uz ostas muitu noblombēties, un varu laist mājā. Pusē astoņos esmu Madonā, šodienai pietiks, tālāk rīt.

1 komentārs:

  1. :D :D nju re, tādas firmas kā tā, kurā strādāju, šitādas kartes stratēģiskiem objektiem arī liek.. labi, ka tev vispar iedeva to karti.

    AtbildētDzēst