23.12.17

Par tiem, kas naktīs neguļ.



    Dažus reisus atpakaļ piekabes tents cieta no sliktu cilvēku rīcības - tas tā, maigi izsakoties! Jo viņus gribētos nosaukt pavisam citos vārdos, bet te tas nebūtu visai pieklājīgi! Par to ierunājos arī savā Jūtūbes kanālā, bet tas viss tur nebija redzams, un arī radās jautājums, kam tas viss vajadzīgs. Tad nu te neliels paskaidrojums.
  Atgadījās tas Vācijā, pa nakti stāvēju benzīntanka parkingā uz A2, netālu no Bielefeld. To dara pa naktīm nelabi cilvēki, lai ielūkotos piekabē, kāda ir krava. Ja iepatīkas, tad arī ne tikai ielūkojas, bet arī piesavinās to, kas viņiem nepieder.



   Tika sabojāts arī kravas iepakojums un, par laimi, saturs viņus neieinteresēja. Es tā īsti nesapratu, vai viņiem vispār izdevās noteikt, kas ir kravā, jo es pa šādu caurumu tur neko nevaru saskatīt, bet tā kā te noteikti darbojās sava veida profiņi, tad viņiem ar to pietika. Pie kravas nodošanas man arī problēmas neradās. Tika novērtēts, ka pati prece nav sabojāta un to pieņēma.
   Ievietošu arī dažas bildes no Interneta, kurās redzams gadījums ar kādu kravu, kurai nepaveicās mazliet vairāk, tika arī nokrauta prece. Bildes aizņēmos no Tālbraucēju Fanu grupas Facebook lapā, ceru, ka īpašnieks neapvainosies.



10 comments:

  1. Kretīni! Bet kas reāli ir šie laupītāji pa nakti - tie paši "amata brāļi" šoferi ar RO,BG numuriem vai kkādi veikli darboņi kas klīst apkārt pa naktīm sirojot? Kur tankštelē īsti stāvēji,kādā nostūrī apgaismotā/neapgaismotā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu tā jau arī ir, vai nu paši šoferi, vai nu brigāde ar busiņu, kas pa nakti siro pa stāvlaukumiem, reiz man tādus sanāca iztraucēt. Šoreiz stāvēju smagajiem paredzētajā skujiņā, apgaismots ari bija viss laukums. Bet nu tās vietas jau ļoti šauras, ka mašīnas kā šprotes bundžā, un vēl pa nakti tak sastājas gar aizmugurēm un ceļmalās, tā ka pa gabalu nekas nav redzams.

      Dzēst
  2. Tā Vācija vispār ir kā bumba ar laika degli,tā satiksme kas tur ir,tas bardaks kas valda uz ceļiem un stāvlaukumos nez cik ilgi tā vel turpināsies,jo skaidri ir redzams ka vācu ceļi to satiksmi vairs nespēj "sagremot"... velns viņ zin ko viņi domā,ja vispār domā. Vieni no lielākajiem visas šitās jezgas vaininiekiem ir mašinas ar PL numuriem,attiecīgi pani, tie škiet ir pārņēmuši r-eiropu un kā izskatās netaisās apstāties.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, nu ir jau diezgan traki, bet es neesmu pārāk skeptiski noskaņots pret to visu. Jā, satiksme saspringta, stāvvietu par maz, daudz apgrūtinājumu ar remontiem utt, bet kaut kā jau visu laiku tiek strādāts uz Vāciju, vai cauri tai, mazliet jāierēķina iespējamā aizķeršanās un ir OK. Nu ir jau reizes,kad visi darba laiki tiek sabojāti, bet tas jau var atgadīties visur, tā pati Polija arī nav paredzama, avārijas ar slēgtiem ceļiem notiek bieži. Ar PL numuriem jau pilnas visas malas, tāpat jau arī BG un RO arvien vairāk piepilda Vāciju, gan ar savām piekabēm, gan ļoti daudz zem vietējām ekspedīcijām piekabes valkā.

      Dzēst
  3. Un, kas notiek, ja to kravu sabojā vai nosper? Vai ir kautkāda apdrošināšana?
    Un Priecīgus Svetkus!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, kravai darbojas tā saucamā CMR apdrošināšana. Nu bet tāpat, iedomājies to klapatu ar visām policijām, apdrošinātājiem utt! Nu nemaz negribās ņemties!

      Dzēst
  4. Uzskatu ka tālbraucējiem vajadzētu kautkādu starptautisko ieroču atļauju un kaukādu pistoli. Momentā samazināsies šitās zagšanas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu zinot, kas brīvdienās darās parkingos, es uz šādu iespēju skatos diezgan skeptiski.

      Dzēst
  5. Te nu būtu darba lauks nu piemēram Volvo kravas auto ražotājiem ( par cik šie dikti spiež uz inovācijām) nu vai pašiem piekabju gigantiem. Vai nu kādu lāzersignalizāciju piemēram spoguļos iebūvēt, vai kādu armētu, ar parasto nazi nesagriežamu tentu. protams sadārdzinājums, bet varbūt pēc tam arī ietaupījums. To pašu tentu pēc tam lāpīt neko lēti nav, un kad viņš jau vairāka reiz pagraizīts...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tenti ar iestrādātu armatūru jau pastāv. Ir jau arī visādi līdzekļi bākām gan uz korķiem gan citādi. Bet atslēgas jau domātas pret godīgiem cilvēkiem!

      Dzēst