09.02.22

Janvāris 2022.


    Janvārim, kā jau ierasts šajā darba vietā, ir grūti sacensties nobrauktajos kilometros ar citiem mēnešiem, jo to ietekmē Jaungada brīvdienas. Nobraukti vien 9474 km pa trim nedēļām. Tomēr ir gan kāda lieta, ar ko zīmīgs janvāris. Tā ir jaunatklāta  zeme priekš manis. Un tāpēc mazs skaidrojums pirmajai bildei - nē, tā nav ielikta spoguļattēlā. Viss ir pareizi - es pabiju Apvienotajā Karalistē, un ja precīzāk, Skotijā. 

   Pirmo reizi biju Anglijā (nu tā vienkāršāk nosaukt) un pirmo reizi snāca braukt pa "nepareizo" pusi. Nu jau tagad varu droši piekrist tiem, kas saka ka tas nav nekas sarežģīts. Protams, pirms braukšanas bija neliels uztraukums par to, kā būs tikt ar to galā. Jo tas jau tikai loģiski, ka satraukums par visu nezināmo. Nav tik traki kā liekas, lai gan tāpat pilnīgi brīvi jau pa tām dažām dienām nevar parslēgties, jāpiedomā visu laiku. Pa autobāni pavisam vienkārši, pa mazākas nozīmes ceļiem jau jāpiedomā vairāk. Visgrūtāk, laikam, piebraucot pie lokveida krustojumiem, jo sanāk pagriezties prom no loka un ir ierobežota redzamība. 

   Un vēl sliktā ziņa ir tā, ka tieši šī brauciena laikā izbeidza darboties telefons, līdz ar to saglabājās tikai dažās bildes, jo arī atmiņas karte ar visām bildēm tika "nobeigta."



   Nezinu, vai tā tāda sakrītība, bet izvedojās secinājums, ka Anglija ir ļoti netīra šajā laikā, jo tik netīra mašīna vēl nav bijusi! Arī pa Vāciju un Franciju laika apstākļi līdzīgi, bet tik traki nav.

4 komentāri:

  1. Sanāca atšķaidīt ierastos ceļus ar ko jaunu. Ar savu mašīnu braukt pa nepareizo pusi ir pusbēda. Diez kā būtu braukt ar 'nepareizo' mašīnu un ar manuālo kārbu. Cerams vismaz pedāļi tur ir mums ierastajā izkārtojumā :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nebiju iedomājies par to nepareizo mašīnu! Domāju, ka būtu grūtāk!

      Dzēst
  2. Gribēju pajautāt par tavu pieredzi ar ceļazīmēm "Kravas auto braukt aizliegts", jo pie mums LV esmu dzirdējis dažādas interpretācijas, iespējams, lai attaisnotu nelegālu tranzītu pa ielām, kur tas nav atļauts.
    Teiksim, ja tu brauc pēc/ar kravu vai uz bāzi, tu šo zīmi drīksti neievērot tikai, ja nav citu ceļu uz galamērķi, vai arī vienalga - ir krava vai pavadzīme, vai brauc uz bāzi, tas nozīmē, ka jebkuru šādu zīmi var ignorēt?

    AtbildētDzēst
  3. Ja var izbraukt bez zīmēm, tad aiz zīmes nedrīkst. Jā, tas var būt 10x tālāk un caur dirsu, bet neko darīt.
    Citādi ar kravu tu brauc viņu nogādāt, bez kravas brauc viņu saņemt, zīmes jēga nekāda vairs īsti nepaliek. :D

    AtbildētDzēst