12.10.19

Oktobris 2.2019


   Oktobris rit pilnā sparā,un es ar jau pamazām darbojos tālāk. Nu jau, gandrīz, var sākt veidot bilžu kolekciju ar to auto bildēm, kurus nomēģinu šajā firmā. Tad nu šonedēļ nomēģinu Mersīti. Arī pati nedēļa atkal īsāka un vienkāršāka. Šonedēļ strādāju par "šatlu", kā šajā firmā iesaukuši tos, kas tikai transportē piekabes. Tas nozīme, ka es paņemu rūpnīcā piekrautu piekabi, aizvelku, nu piemēram, uz Nirnbergu, tur satiekos kādā sarunātā vietā ar ekipāžu, kura savu piekabi ir izkrāvusi. Samaināmies piekabēm un es tukšo velku atpakaļ uz rūpnīcu. Tā kā maiņa parasti notiek vakarpusē, visbiežāk sanāk, ka tā ekipāža var mierīgai pa nakti atpūsties un rīt atkal sākt izkraušanas darbus, nav pašiem pa nakti jābrauc piekabes mainīt. Un, lai arī divatā, darba diena ir normāla garuma, nakts ar dienu "neapgriežas" otrādāk.
   Mersis, ar kuru braucu, ir viens no vecākajiem auto firmā, 2015. gada, 700 000 nobraukumu. Pāris tādas mašīnas vēl palikušas, tieši "šatliem" vai kā rezeves auto. Arī kabīnes komplektācija tāda interesanta.


   Blakussēdētāja vieta iebīdīta pašā kabīnes stūrī kā tads mazs stūra krēsls ar ieapaļu atzvetltni un atlokāmu galdiņu. Bet to visu var nolocīt un uz nakti atlaist normālu guļvietu, kas pa dienu pacelta pie kabīnes aizmugurējās sienas. Ir arī otrā stāva guļvieta, ja brauc divatā, vai arī viens var gulēt augšā un apakšu atstāt šādā atputas variantā. Vispār jau man diezgan iepatikās pa šīm dažām dienām - baigā brīvība pa kabīni, piedevām vēl vienam braucot!
  Vēl man iepatikās izbaudīt vienu tehnisku "fīču", kas ir šīm jaunajām mašīnām, un kādas nebija manam Volvo Latvijā, lai gan tas bija pat jaunāks par šo Mersi.


   Ļoti patīkami strādā distances kontrole. Lai arī man uz kruīza uzlikts "pilns pulkstenis", tas ir 90 km/h, šis nolasa priekšā braucošās mašīnas ātrumu un mierīgi notur normālu distanci līdz tai, pat ja tā mašīna apstājas un arī tad, ja jāveic nelieli pārbraucieni sastrēgumā. Pirmajos brīžos jau bija tā jocīgi, ja nav braukts ar tādu sistēmu, kāja tā jau vien cēlās uz bremžu pedāli!


   Nu jau rudens ir sasniedzis arī Vācijas lejasgalu, lai arī te vēl diezgan silts. Kā jau rudenī, bieži līst lietus, pa naktīm jau paliek vēsāks. bet tas jau mums netraucē! Kā bija teikts kādā ''Sejasgrāmatas'' pantiņā - man nav laika nekādām rudens depresijām, man jāstrādā!

4 komentāri:

  1. Ja jau ur tāda iespēja iebraukt daudz mašīnu, tad jau jākļūst par "fūru" apskatnieku. :D Kkādā Magnumā arī līdzīgu šalona izkārtojumu redzēju. Tur, pat, laikam (varbūt kļūdos) trīs vietas bija.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par apskatnieku nesanāks,jo mašīnu daudzveidība mūsu firmā jau ir izsmelta! Par Magnumu Tev taisnība. Reiz man sanāca "patusēt" Magnuma kabīnē, kur guļvieta parveidojas par diviem krēsliem un sēdekļi pagriežas uz vidu, tad jau pie galdiņa sanāk četras sēdvietas kā restorānā! :)

      Dzēst
  2. Sākumā domāju, ka dīvaini, ka mašīnai ir Dānijas numurs (D), bet pēc tam pieleca, ka tas taču Deutschland un Dānijai ir DK :)

    AtbildētDzēst