13.10.17

Dažas dienas Eiropā, 23.2017

   Esmu nonācis pie secinājuma, ka jābeidz jaukt dīzelis ar benzīnu, jeb mazliet jānodala blogs no jūtūbes kanāla. Tātad, nav jau lielas jēgas katru jūtūbē ielikto klipiņu ievietot arī blogā, lai arī katrs jau nav ielikts. Tad nu esmu nolēmis mazliet pievērsties atpakaļ blogam tādā formātā, kā bija agrāk. Nekad nesaki nekad, tāpēc necentīšos apgalvot, ka te vairs filmiņu nebūs, jo kādreiz var sanākt labs iemesls to izdarīt. Bet arī jūtūbes kanālu gan jau pamazām turpināšu, ļoti ceru, ka varēšu abus reizē pavilkt. iesākumam vienkāršs bildīšu stāstiņš, kā jau reiz bija.


   Svētdiena, 1.oktobris. Pirmā diena reisā, kā jau senāk, dienas foto taisu ap pusdienlaiku. Šodien te ir redzams krustojums Paņevēžā. Pievēršot uzmanību luksoforam, var redzēt, ka pie sarkanās gaismas luktura ir papildplāksnīte ar zaļu bultu. Tātad, Lietuvā ir atļauts nogriezties pa labi pie sarkanās gaismas, ja ir šāda plāksnīte un krustojums ir brīvs.

 
   Pirmdiena, 2.oktobris. Kā jau es bieži saku, Polijas diena. Dienas beigās šoreiz jau biju Vācijā.


   Otrdiena, 3.oktobris. Vācijas Apvienošanās diena. Tā kā ir svētku diena, braukt nedrīkst. Stāvu parkingā pie Michendorfas. arī te jau rudens.


   Trešdiena, 4.oktobris. No dienas plāna izpildu tikai pusi, tas ir - izkraujos. Te gan vairs nav pusdienlaiks, bet jau pēcpusdiena, esmu beidzis darba dienu un nostājies industriālajā zonā.


   Ceturtdiena, 5.oktobris. No rīta uzkrāvu pirmo pusi kravas, tagad pamazām virzos pa Vāciju. Pa remontiem pie Braunšveigas jābrauc blakus bānim, tad nu skaņas sienu sanāk aplūkot tā pamatīgāk un no otras puses. Izskatās sapresēta no skaidu betona.


   Piektdiena, 6.oktobris. Te jau Polijas līdzenumi pie Poznaņas.


  Sestdiena,7.oktobris. Atkal stāvu mierā uz 24-ām stundām, jo otrdienas stāvēšanu parēķināju kā kompensāciju. varu jau arī atļauties tā darīt, līdz pirmdienai Rīgā tikšu tāpat. Parkings uz jaunā bāņa starp Zambrovu un Belostoku.


   Svētdiena, 8.oktobris. Nu jau Lietuva. Interesanti ir tas, ka jaunā bāņa būve uz šo pusi beidzas līdz ar rajona robežu, lai gan otrā virzienā būvniecība notiek diezgan intensīvi. Šodien tikšu līdz Rīgai, tad jau rīt no rīta atliek tikai izkrauties, un kārtējais aplis būs noslēdzies.

11 comments:

  1. http://www.donbur.co.uk/gb-en/products/aerodynamic-teardrop-trailer.php
    Šie izskatās diezgan interesanti, ņemot vērā ka tu bieži piemini vidējo degvielas patēriņu. Lai gan šie esot vairāki simti, neesmu nevienu dabā pamanījis...

    Malvis

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Domāju, ka kaut ko tādu sāks arī ieviest nākotnē. Patēriņu tiešām daudz pieminu, jo degvielas izdevumi ir lielākie izdevumi reisa laikā.

      Dzēst
  2. Hey. Šis ir reiss kad man bija lieliska tajā pat laikā ekskluzīva iespēja ar tevi braukt reizē uz Latviju :) Par to es saku milzīgu paldies un par iegūto informāciju vēl milzīgāku paldies :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, bija prieks parunāties. Lai gan es tur neko ekskluzīvu nesaskatu, vienkārši divi kolēģi brauca reizē un pļāpājās pa rāciju.

      Dzēst
  3. Tad sanāk, ka PL 200zloti (~45€) par +20km/h?
    Es Beļģijā ar vieglo par 59km/h fiksēto ar kļūdu (-6km/h) = 53km/h dabūju 60€ sodu... Tāgad pa BE nebraucu ātrāk par +5 :)
    Malvis

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu vispār jau viņu radarā uzrādījās 82 km/h, tātad +32.

      Dzēst
  4. Skatos ka laikam Paņevežas apvedceļu uz kura notiek remonti,apbrauc pa pašu pilsētu? Visu laiku taisos izmēģināt kas tur sanāk bet tā arī vel neesmu izdarījis,jo negribas lai sanāk kā tai teicienā,ka viss garākie ceļojumi sākas ar vārdiem"es zinu viss īsāko ceļu!"

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nē, tas nesanāk speciāli. Vienkārši, man no Madonas uz Kauņu sanāk iet caur Subati, un tad uz Paņevēžu. Tad nu es pilsētā jau iebraucu no otras puses.

      Dzēst
    2. Vakar kad braucu mājā uz tā apvedceļa tur bija traki-no mājaspuses virzienā uz Kauņu bij baigā probka,pa rāciju kolēģiem jau kādam ieteicu braukt caur Paņevežiem.

      Dzēst
  5. Pirms iebraukšanas LV, Tu esi uztaisījis 24H pauzi. Tad jautājums - kad Tu īsti taisi 45h pauzes? Jo teorētiski tagad vari krauties un šaut atpakaļ uz DE pusi, bet tur jau garās pauzes taisīts vairs īsti nedrīkst. Tīri interesanti zināt, kā strādā citi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. 45h pauzes parasti stāvu mājās. Arī šinī gadījumā tā sanāca. Tātad, izkrāvos, savadāju trīs vietējās kravas pa LV, uzkrāvu NL kravu, nostāvēju 45h + kompensāciju, un tikai tad gāju prom uz Eiropu.

      Dzēst