05.06.13

Sviestā cepti dārzeņi

Lai jau nesāktu likties, ka Vācijā dzīve pavisam viegla – nopērc tik dārzeņu paku un ber uz pannas, padalīšos ar vēl vienu pusdienu pagatavošanas recepti.




viss iepirkumu saraksts

Sāku ar iepirkšanos. Kartupeļi 2,5 kg iepakojums – 1,59eur, saldētie dārzeņi sviestā 300g – 0,49eur, frikadeles 500g – 1,99eur, cherytomāti 250g – 0,37eur.
Kopā te iztērēts 4,44eur, bet tas viss jau netiks apēsts vienā ēdienreizē, tā ka izmaksas iznāk mazākas. Dārzeņu paku izlietojam visu – 0,49, kartupeļi apm 300g – 0,19, frikadeles  150g- 0,60, tomāti 125g – 0,19eur. Kopā – 1,47eur. Nu bet pietiek te rēķināt, ēst jau arī gribas, ķeramies klāt!

apcepam kartupeļus

Sākam ar kartupeļiem, nomizojam, nomazgājam un griežam  uz pannas cepties. Mizodams vēl izsecināju, ka šeit pirktajiem kartupeļiem miza plānāka, nekā no mājas ņemtajiem, jāmizo tā prātīgāk. Nu varbūt, ka šķirne tāda, atradu pat nosukumu uz iepakojuma – Belana. Kartupeļus apcepam jau gandrīz līdz gatavībai, jo saldētie dārzeņi jau izcepjas ātrāk kā parastie. Mazliet jau pievienojam arī garšvielas un sāli. Tad liekam virsū visu sldēto dārzeņu iepakojuma saturu. Sastāvā ir – zirņi, burkāni, puķkāposti, kukurūza, sviests, pētersīļi, garšvielas.

uzberam dārzeņus

Dārzeņus maisam kopā ar kartupeļiem, lai ātrāk atkūst, tad visu kopā vēl kādas 10 minūtes cepjam uz mazas uguns. Pašās beigās iemaisam pāris frikadeles, lai tās dabū vienkāši uzkarsēties, jo ir jau gatavas.

liekam klāt arī kotletītes


Liekam šķīvī, uzgriežam pāris tomātiņus, ko pārkaisam ar citronpipariem, tad vēl mazliet vietējā ražojuma majonēzi un – Labu apetīti!
nu gan ilgāk vairs nav ko gaidīt!

4 komentāri:

  1. .. nu karasliskas vakariņas.... un kartupeļi noteikti jaunie, tāpēc miza plāna.. ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nēēēē, nav jaunie,tik tālu no lauksaimniecības es vēl neesmu aizbraucis...

      Dzēst
  2. Paldies par receptēm un bildēm, kas tā vien rosina, ko nebūt līdzīgu uzdarināt:)
    Uldis

    AtbildētDzēst