Kādu brīdi neesmu
pievērsies ēdienu pagatavošanas tēmai, pēdējais laiks atcerēties arī par to. Te
nu gan būtu jāpiebilst, ka tā īsti par pagatavošanu to nemaz nevarētu nosaukt,
kaut gan kaut kāds darbs jau tomēr jāiegulda.
Nu tad ķeramies
klāt! Nepieciešamās sastāvdaļas – pudele ar gatavo pankūku maisījumu un 400ml
piens. Vēl tik kāds mazumiņš cepamsviesta pannas ietaukošanai.
Pagatavošana arī
pavisam vienkārša, atliek tik sekot instrukcijām uz iepakojuma. Vispirms
sakratam pudeli, lai sausais maisījums nav sablīvējies, bet uzirdinās. Tad pielejam
klāt 400ml piena. Te nu varētu rasties problēmas ar vajadzīgo daudzumu, jo manā
mājā nav nekādas mērkrūzes! Bet arī par to ir padomāts – uz pudeles ir atzīme,
līdz kurai jāpielej piens un viss atrisinās! Tad atkal pudeli ciet un tā
sisrsnīgi saskalinam, lai viss tur iekšā samaisās viendabīgā masā. Uz kādām
trim minūtēm atstājam mierā, lai mazliet sabriest un varam jau sildīt pannu!
Gatavā masa ir
pietiekoši šķidra, lai uz pannas to varētu vienkārši uzliet, bez jebkādu
palīgrīku izmantošanas. Gatavā mīkla iznāca apm uz puslitru, no kā sanāca
piecas pankūkas. Tas, gan laikam, atkarīgs no pannas izmēriem, nu man sanāca piecas.
Kā piedeva klāt vēl
mājas upeņu ievārījums un uz priekšu – Labu Apetīti!
Garšoja labi un arī
diezgan sātīgas – pēc divām jau nācās mazliet ievilkt elpu un atpūsties, pēc
trešās jau pietika. Divas atstāju jau pusdienām.
Secinājumi ļoti
vienkāši. Ar šo vienu iepakojumu pietiktu brokastīm diviem cilvēkiem. Arī izmaksas
nelielas, pankūku masa 0,75 centi, piena litrs arī 0,75centi, tik izmantojām
mazāk par pusi. Nu labi, vēl mazliet cepamsviesta un gāze. Tik un tā sanāk
mazlit pāri vienam eiro, nu apm 1,20. Galvenais secinājums – ātri un garšīgi!
Sen jau vajadzēja blogā atvērt nodaļu "Tālbraucēja virtuve - lēti, ātri, sātīgi un garšīgi! Jeb interesantais atrastais ārzemju pārtikas veikalos.". LV, laikam, tieši tādu maisījumu neatradīsi, bet, liekas, redzēju līdzīgus maisījumus.
AtbildētDzēstLai ripo!
Vispār jau šis ir ceturtais ieraksts ar iezīmi "virtuve"!
DzēstSuper!
AtbildētDzēstSveiks Jančuk un visi pārējie! Tu jau vēl čakls, bet man tādām darbībām vairs nav ne laika, ne vēlēšanās. Slinkums. Sapērku panos Bonduelle zirnīšus( 1eur - 2 bundžas), sajaucu ar majonēzi un kečupu, var pielikt vēl sinepes un vakariņas gatavas. Ja vēl ledusskapī kāds gaļas gabals un siers, var piegriezt klāt, ja nav slinkums. Un ja vēl kāda alus bundža aizķerusies...
AtbildētDzēst