01.01.15

2014


   Nu jau trdicionāli Jauno gadu iesākšu ar aizgājušā gada statistiku. Varbūt kādā no iepriekšējām dzīvēm esmu bijis grāmatvedis, jo man patīk apkopot dazādus skaitļus, kas liekas man noderīgi.
   Pa šo gadu 3,2 reizes esmu apbraucis apkārt pasaulei ar vislielāko nobraukumu manas statistikas veikšanas vēsturē - 129 074km. Pa šiem kilometriem pārvesto kravu kopējais svars ir 2 305 823kg. Lai to visu paveiktu, ir iztērēti 42 552 litri degvielas, kas veido 32,97 litri uz 100km patēriņu.
   Mājās esmu bijis 84 dienas, kas ir mazāk ,nekā vidēji pa iepriekšējiem gadiem - 89. Tad nu automātiski veidojas vēl kāds rādītājs - katrā no 281 nostrādātās dienas esmu veicis vidēji 459km. Te gan jāpiebilst, ka darba dienās tiek ieskaitītas arī tās dienas, kad ārzemēs stāvu un nebraucu nemaz.
   Nu jau pusgadu esam sadzīvojuši ar to , ka par lielāko Latvijas ceļu lietošanu ir jāmaksā. Esmu mazliet pasekojis tam līdzi, lai varētu novērtēt, vai atmaksājas pirkt vinjeti uz gadu. Šajā pusgadā 44 dienas esmu braucis pa tiem Latvijas ceļiem, par kuriem ir jāmaksā - tātad 484 eur. Euro IV mašīnai gada maksa ir 711 eur, tātad ieguvums jau ir 129 eur. Tam vēl būtu jāpiepluso tās dienas, kad es biju atvaļinājumā divas nedēlas, bet mašīna braukāja pa LV, bet es tās dienas neesmu uzskaitījis. Tātad , ieguvums ir vēl lielāks. Un nekādā naudā jau nevar izmērīt to sirdsmieru, jo nav jādomā kad un kur nopirkt ceļu, es par to vienkārši varu nedomāt!
   Veiksmīgu Jums šī gada statistikas veidošanu!

1 komentārs: