12.12.10

5.decembris

kafijas komplekts
No rīta pirmais darbs, palūkoties, kādi numuri iet iekšā robežā. Astoņos vēl priekšā 140. Nu 160 mašīnu pa nakti – tas jau diezgan labs rādītājs. Kaut gan tam ir arī cits izskaidrojums. Daudzi pa nakti negrib iet robežā, guļ un laiž savu numuru garām. Tāpēc tā rinda iet ātrāk uz priekšu. No rīta atkal visi mostas un sāk kustēt, sabremzējot visu rindu. Tā arī ir, tagad numuri pārlec lēnāk, labi, ja desmit pa stundu.
Tā man gaidot paiet visa diena, mana rinda pienāk piecos vakarā. Vispār jau tas ir ļoti labs rādītājs – divdesmit stundās 350 mašīnu! Arī uz izbraukšanu no termināla rinda. Numurus uz tablo pārslēdz uzreiz pa desmit, tas nozīmē, ka viss desmitnieks laužas ārā reizē. Te jau arī sniegs nav tīrīts, apakšā piebraukāts ledus, pa virsu sniega putra. Man priekšā viena Krievijas mašīna apstājas tādā viltīgā vietā un nevar vairs uzsākt. Priekšējās jau prom , bet šis vēl buksējas. Varētu jau apbraukt, vieta atļauj, kāds leitis noteikti tā arī izdarītu. Tepat netālu izbērta grants čupa šādām reizēm. Ņemu lāpstu un eju palīgā. Pietika ar vienu lāpstu grants, ritenis dabūja aizķerties un aizgāja! Turpat jau vien arī pārējie vēl stāv rindā pie šlagbomja, neko nenokavējām!   
Pusē sešos esmu ticis LV robežā. Vēl paspēju noformēties pirms „peresmenkas”. Pēc tam, neitrālajā zonā gan sanāk gandrīz divas stundas nostāvēt uz vietas.
Ap desmitiem esmu ticis līdz krievu muitai, tur jau sākas viss pēc pilnas programmas – svari, rentgens. Te stumdīdamies sāku jau blēdīties ar darba laiku, citādāk rīt pa dienu būs jāstāv uz vietas. Divas stundas paiet rindā uz rentgenu. Pēc tam jau muitnieks īpaši nebremzē, dokumentos viss viņu apmierina, kā brīnumā neatrada nevienu komatu nevietā, pie kā piekasīties un  ap trijiem naktī esmu pāri. Pirmais darbs – ieliet degvielu. Piecus simtus iegāžu, kādam laikam pietiks! Stāvvieta jau te pilna, nostājos uz ceļmalas pretī benzīntankam. Vienā pusē mašīnu rinda uz māju, tajās jau šoferi neguļ, no otras benzīntanka laternas, jūtos diezgan droši, lai pāris stundas pagulētu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru