17.02.14

Iepirkšanās Vācijā

   Nu jau vairāk kā mēnesi piederam pie to valstu skaita, kurās norēķinās ar eiro. Pamazām sākam arī aprast ar to, kaut gan man jocīgāk bija tas, ka, atgriezies no reisa, tikko iebraucu Latvijā un varu iepirkties ar to pašu naudu, kas palikusi no kabatām pa Vāciju. Nu jau arī manu vitamīnu pudelīšu paliek mazāk. Ne jau tāpēc, ka mazāk ēstu vitamīnus, bet tāpēc, ka paliek mazāk dažādu sīknaudu ko glabāt tajās.
   Radās doma par jaunu tēmu, kas vairāk interesanta varētu likties tiem, kas nebraukā uz ārzemēm. Bet varbūt arī tie, kas braukā, var atrast ko noderīgu, ko paši vēl nebija atraduši.
   Tātad - par iepirkšanos. Atnācis no veikala, ceļu ārā preces no iepirkuma maisiņa un atrādu. Arī cenas salīdzināt tagad vieglāk. Nekas nav jādala vai jāreizina, kā ir tā ir.
  Piena baltmaizītes, 10 gab, svars 350g, cena - 1,09 eur.
Jogurts, ar bumbieru garšu un ar ceptu ābolu garšu. Svars 250g, Tauki 1,8%, augļu saturs ne mazāk kā 20%, cena par 1gb - 0,29eur.
Šokolādes deserts ar putukrējumu. 200g. 1gb cena - 0,19eur
Kausētais siers ar zaļumiem. 200g, cena 0,89 eur.
Šokolāde ar riekstiem. cena 0,39 eur.
Šokolādes batoniņi, 7gab, katrs atsevišķi iepakots, kopējais svars 150g, cena 0,99eur.
Musli batoniņi, ābolu un Dzērveņu-Ķiršu-Jogurta garšas. 8 gab pakā, cena 0,89 eur
Kotletes, gatavas lietošanai, 500g, 5gab pakā. Cūkgaļas saturs 80%, cena 1,89eur.
Sviesta siers, šķēlēs, 400g, tauki 45%, cena 2,19 eur.
Cepamsviests. Es esmu atteicies no eļļas un pārgājis tikai uz šo. 500ml, cena 0,99 eur.
Šķīstošā tēja ar ābolu garšu. Ātrākā tēja no rītiem, kad jāskrien uz skolu, vai ne? Šķīst arī aukstā ūdenī. cena 1,69 eur.

Multivitamīnu sula, 14 mīkstās paciņas ar salmiņu pa 200ml. Ērti paķeramas līdzi skolas somā. cena 2,39 eur.
Mūsu mājā neviens netiek aizmirsts. Kaķu barība, 400g, cena 0,65 eur.
Remolāde, var lietot kā mērci pie dažādiem ēdieniem, 500ml. cena 0,99 eur.
Atkal tēja, šoreiz citronu un persiku, ALDI bija uz akcijas tik 1,09 eur gabalā. Nu kā tu neņemsi!
Arī Aldi ir musli batoniņi, ar riekstiem un dzērvenēm. cena tāda pati 0,89 eur.
meža ogu jogurts, tauki 0,9%, ogu saturs 15%, 4 * 150g, cena 0,89 eur.
Frī kartupeļi, 1kg, cena 0,95 eur.
Mīkstās vafeles, 250g, cena 0,69 eur.
Apelsīnu limonāde, 0% cukurs, 1,5l, cena 0,39 eur + 0,25 eur pudele, kurus dabū atpakaļ, kad nodod pudeli. veikalos ir spēciāli aparāti pudeļu nodošanai, samet iekšā, paņem čeku un pie kases to summu atrēķina no pirkumiem.

   Uzreiz arī piebildīšu, ka tas aparāts nolasa svītru kodu un pieņem tikai savējās, tā ka bizness - vest mūsējās un nodot, nesanāks.
   Nu tas tāds neliels ieskats pirkumos, ja patiks turpināšu.
                                                                                                                        

22 komentāri:

  1. Un kur tad paliek kafija un baterijas fotoaparātam un citiem "gadgetiem" ?

    AtbildētDzēst
  2. Dažas cenas lētākas kā pie mums, bet nu kopējais groza saturs gan arī atbilst Supernetto vai vēl lētāka gala širpotrebam.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tās ir preces,kuras vācieši nepērk!

      Dzēst
    2. Es jau arī piederu pie širpotreba pircējiem, kas iepērkas Superneto nevis Sky and More un par to nemaz nekaunos!

      Dzēst
  3. Izskatās, ka ir stingri lētak nekā Latvijā, kā tas tā var būt, neņemot vērā algu starpību?

    AtbildētDzēst
  4. Man gan izskatās, ka baigi daudz "sūdus" šoferītis pērk... :)))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu ieteiktu ieskatīties savā iepirkumu groziņā vērīgāk pašam iepērkoties :)))) bet liela daļa šo preču tiek atvesta uz māju bērniem... jogurti, musles.utt.... tu šos produktus nekad nepērc saviem bērniem???

      Dzēst
  5. Jebkurā gadījumā, interesanti palasīt šos ierakstus, vismaz kaut kas atšķirīgs no pārējiem 99% IT darboņu ierakstiem. Kaut vairāk tādu atšķirīgu cilvēku publicētos.

    Vakar viens cilvēks stāstīja, ka Vācijas numismātu veikalos Latvijas 2 eiro monētas par 3.70 euro tirgo.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiki! Pirms nedēļas Ķelnē pie katedrēles numismātu veikalā speciāli iegāju painteresēties, vai Latvijas eiro monētas ir ejošas. Man atbildēja, ka principā nav nekāda interese.

      Dzēst
  6. Būtu labi, ja ieliktu kādas vairāk salīdzināmas preces, tādas, kuras nopērkamas Latvijā. Kartupeļi frī arī Latvijā lētāk nopērkami.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nu bet visas preces ir Latvijas veikalos.. kā nav?????? - sulas,šokolādes,musles, jogurtu, sieru???

      Dzēst
    2. Piedod, bet vieglāk ir salīdzināt Merilld(vai jebkurš cits brends) 500g kafijas paciņas cenu Latvijā un Vācijā. No tā mēs varam izsecināt cik vairāk/mazāk mūsējie liek uzcenojuma %. Sviesta siers, šķēlēs, 400g, tauki 45%, cena 2,19 eur - cena bez pvn par kg 5.08 eiro, Latvijā ar PVN mums sanāk 6.14 eiro. Par šo summu tirgū es vienmēr lētāk dabūšu. Atceramies, ka Vācijā pārtikai 7%, Latvijā 21% !!!

      Dzēst
    3. Nu tā jau ir Tava personīgā problēma. Lasi un secini pats,un veikalā ieejot paskati preces un salīdzini ar šīm cenām, trennē atmiņu :D Laikam esi viens no tiem, kam informācija jāpienes uz paplātes pie gultas.

      Dzēst
    4. Ui, ui! Kapēc jāpērk kāds Latvija atrodams brends, ja Vācija citi brendi ir pat labāki? un par to PVN - jā, mazāks. bet kāpēc ģimenei neizmantot šo iespēju un iepirkties lētāk un labāk?

      Kartupeļi frī lētāki LV, nu varbūt, bet ko darīt - šoferīšiem nav jāēd? Vai arī visi domā, ka šoferi tik pa krogiem pusdieno?!

      Dzēst
  7. piebildīšu no savas puses,ka Vācijas veikalus apmeklē ik nedēļas, un šis nav šopinga brauciens... tie ir ikdienas pirkumi, kas jebkuram no jums groziņā ieliekas ikvakara pirkumos.
    Un ja vajag, tiek pirktas i baterijas, i kafija, i zobupastas, tāpat kā veļas pulveris....un daudz kas cits.... vienkārši ko vajag, to pērk, ne šeit, bet tur, jo IR lētāk un kvalitatīvākas tās preces.... un te netiek pirkts citiem, bet gan tikai un vienīgi ģimenes vajadzībām. Tā teikt, ko vajag, to pērk....

    UN!!- pērkas, pērkas paši vācieši šajos veikalos, un kā vēl... un arī šis preces pērk..un kā vēl.. tur pat groziņu kā tādu nav, tikai rati ...

    par mūsu veikaliem- nekad neesmu bijusi ne tai pašā Superneto, ne Maximā, kad nebūtu neviena pircēja :)))) vienreiz bijām Skajā.. tur gan sajutos dīvaini, pa visu lielo veikalu labi ja 5 cilvēki :))))

    Lai jauka diena ;)

    AtbildētDzēst
  8. Nu dabīgi - ja ir brīvas stundiņas gaidot, tad šoferītis aiziet uz veikalu.

    AtbildētDzēst
  9. a alus,alus kur? :D

    gaidam arvien jaunus rakstus ;)

    AtbildētDzēst
  10. Lai vai ko te tie daži teiktu, man prieks, ka tētis atved gardumus no Vāczemes :) šodien saņēmu suliņas, musli batoniņus, cepamsviestu un arī kafiju. Paldies! Ir sanācis padzīvot citās zemēs un, lai vai kādas viņiem būtu algas, liela daļa tāpat meklē ka ietaupīt un iepirkties lētāk. Trīs mēnešus dzīvoju ģimenē Šveicē, kurā bijām 3 pieaugušie un divi bērni, ģimene turīga, bet tāpat iepirkās Aldi veikalā, jo tā ir lētāk un produktu kvalitāte ir ļoti laba.
    Par bildēs redzamajām lietām, ja visu var nopirkt arī LV - bet garša un kvalitāte ir pilnīgi cita.

    AtbildētDzēst
  11. Drusku nekropostēšu, bet :) Kāpēc ne! Arī man drusku sakāpa asinis par šiem jaukajiem vaimanoloģijas komentētājiem, tādēļ daļēji izjutīšu viņu sāpi un pakliegšu līdzi.

    Nesen man radās iespēja drusku pašiverēt pa vācu lētbodēm.
    Secinājumi?
    Vācu lētbodes tīrības, attieksmes un kārtības ziņā līdzinās teju vai mūsu dārgbodēm, varbūt ne Skymore, bet kādam labi sakoptam, svaigam rīmītim gan. Tāpat ar pudeļu šķirošanu - mums pudeles nodod apzinīgi dabas draugi, padomjlaikus piedzīvojuši ļautiņi ar ķerrām stumj vai arī teju vai bomāri. A vot žēl! Vācijā, Somijā pie tiem automātiem ļautiņi stāv rindā, no glītiem maisiņiem izņem pudelītes (par stikliniecēm nemaz nesaņemot gaužām vairāk kā pie mums), krāmē iekšā un pēcāk veikalā par to naudiņu iepērkas. Mums - labprātāk norej viens otru un pudelīti izmet mežmalā, lai aug. Mūsu superneto vai maxximas vietām mazliet atgādina stacijas tualeti. A vot žēl!

    Skaidrs, ka Vācijā daudz kas ir lētāks kā pie mums. Jā, tas ir dīvaini, bet fakts. Daudz kas esot arī kvalitatīvāks, tā nu runā visi, kuri turp dodas regulāri.

    No Šveices atceros, ka cenu starpība starp lētbodēm un dārgbodēm - teju vai kosmiska. Tādēļ par pieklājīgu apmeklētāju trūkumu lētbodes nevar sūdzēties.

    Varbūt tas viss ir tādēļ, ka mēs lieliski protam apvienot snobismu ar diametrāli pretēju vienaldzību? Nezinu.

    AtbildētDzēst
  12. Paldies. Priecātos, ja vēl būtu šāda veida - ar bildēm - informācija. Vācijā pērkos, bet ne tik bieži, lai visu pārzinātu. Iekopēju nākamajam braucienam. Gaidu turpinājumu! Jauku dienu visiem!

    AtbildētDzēst