03.05.15

Kas lācītim vēderā? 4.sērija.


Ir ienākušās dažas bildītes, lai būtu iemesls atgriezties pie šīs tēmas par kravām un kravu stiprināšanām. Visas bildes nav manis uzņemtas, bet kolēģi ir devuši atļauju tās publicēt, tā ka autortiesību pārkāpumu nevajadzētu būt! :)


Papīrmalka. Jā, piekritīšu, diezgan neierasta krava parastajai puspiekabei. Iekrāva pa visai pakai uzreiz, kopā ar "stoikām" vai "kūleņiem" , kā nu kurš tos sauc. ceļoja no Lietuvas uz Poliju. Piesiets arī tika pa vienkāršo - pārmetot siksnas pāri, aizbrauca bez starpgadījumiem.


Plastmasas profili grunts nostiprināšanai. Jāsaka, ka viena no grūtāk nostiprināmām kravām, jo ļoti slīd savā starpā un arī pakas sasietas diezgan pašvaki. Bet te ir izmantots viens no, manuprāt, labākajiem risinājumiem un krava no Polijas atbrauca ideālā stāvoklī!


Ar zilajām siksnām krava tiek apņemta visapkārt un nospriegota ar katru siksnu uz pretējo pusi, tā novēršot jebkādu šķobīšanos uz sāniem. Un plusā tam ar oranžo tas viss vēl pievilts pie grīdas. Oranžo jau, gandrīz, varēja nemaz nelikt, bet, laikam jau, es arī būtu licis, jo kopējā sajūta tomēr drošāka!

Iedomājoties caurspīdīgu kravu, tas izskatās tā. Attēls aizgūts no http://ec.europa.eu/transport/road_safety/topics/vehicles/cargo_securing_loads/index_en.htm šeit iegūstama materiāla par kravu stiprināšanu.


Lai pareizi nostiprinātu šādu kravu, man nav visu vajadzīgo palīglīdzekļu.


Vienmēr jāpievērš uzmanība šādām lietām, lai bojājumu nepiedzītu no pārvadātāja. Es arī, uzreiz pie iekraušanas iebildu, man pateica, ka bojāts tikai iepakojums, prece vesela, problēmu nebūs! Nebija jau arī.


Labi, ka šie augu plaukti diezgan precīzi savietojas piekabē pēc izmēriem un nepaliek brīvas vietas, citādi nostiprināt būtu grūti, jo apakšā ritenīši. Vēl tik liku siksnu apkārt divām rindām un savilku uz priekšu.


Arī šādas augu kastes grūti nostiprināt, jo dēlīši plāni, stiprinot ar siksnu, tie vienkārši lūst kopā. Tad nu šķērsdēlis priekšā un aizmugurē un līkumos tā prātīgi, kā ar olu kravu!


Ja jau runa par kravām, tad jau ir vērts pieminēt arī stiprinājumu uzglabāšanas variantus. Te apskatīšu dažas idejas, varbūt kādam noder. Siksnu savelkamās atslēgas sakarināts uz trosītes durvju iekšpusē.


Kravas stiprināšanas šķērsdēlis piestiprināts pie durvju stenderes, ja tā to var nosaukt. Teikšu atklāti, man šī ideja ne visai patīk, bet katrs jau dara tā, kā viņam liekas ērtāk.


Trepes durvju iekšpusē. Divas "špiļkas" ārā un trepes rokā! Nav slikts variants!


Man trepes un otrais šķērdēlis glabājas iekārti pie sānu dēļiem. Ja jāver vaļā abi sāni, mazliet traucē, bet es jau esmu piešāvies tos ātri noņemt reizē ar sānu dēļiem, tā ka tie mani nemaz neapgrūtina.

Būtu jauki uzzināt šādas piekabes pielāgošanas idejas arī no citiem kolēģiem!

5 komentāri:

  1. "Visas bildes nav manis uzņemtas, bet kolēģi ir devuši atļauju tās publicēt, tā ka autortiesību pārkāpumu nevajadzētu būt!" -

    Kādi var būt autortiesību pārkāpumi parastām sadzīves bildēm? Vai katrs, kura īpašumā ir telefons ar fotokameru, tagad automātiski skaitās reģistrēts "autors" un katra kartona kastes bilde ir aizsargāta ar autortiesībām? Vajag domāt līdzi, kad gribas smalki izteikties, LOL! :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par ko tu te tagad sprēgā?
      Autors izvairās no liekiem pārpratumiem un kašķiem un izteicās ļoti pareizi, bet vienalga atrodas kāds tāds kā tu!
      Ej smirdi kaut kur citur!

      Dzēst
  2. Mēģināšu es te izteikt savu viedokli- par komentāra tēmu.
    1. - Bloga īpašnieks savā blogā var rakstīt ko un kā grib,ar kādiem tekstiem vēlas- tas ir viņa personīgais blogs. Gribu rakstu tekstu smalki- ar pušķīšiem, podziņām, volāniņiem vai, caur un ar puķītēm. Gribu rakstu žargonā, BET!!- šai blogā nekad tādu nebūs. Par to esmu pārliecināta.

    2.- Šai blogā vienmēr visi video un bildes ir bijušas paša Jāņa fotografētas, un ja liek no citiem avotiem, tad to norāda. (jo ir tādi tādi rakstīti un nerakstīti ētikas utt pieņēmumi,noteikumi).

    Nu tas īsumā...
    BET!!!!!- no visa saprotu, ka nekad anonīmais autors nav sastapies ar bilžu zagšanu. Pats laikam nekad nevienu bildi nav publicējis vai arī pārliek tikai svešas bildes un domā ka ir viss ok. Tā jau tik liekas, ha, štrunta kartona kastes nofočē.. bet ak vai cik maz tu cilvēciņ zini no tā ko drīkst un ko nedrīkst šoferis. Dažreiz mazai kartona kastei pat elpot virsū nedrīkst, ko pārvadā ar konvoju, bet kam es te to skaidroju? :)))) Tāpat nesapratīs, domā,ka fūres pārvadā tikai viņa botas, aliņu un dēļus. :)))

    Šeit bildes nav Jāņa, un viņš paskaidro, ka viss ok. Domāja ka tie kam interesē un šeit kaut kam seko pamanītu, ka mašīna cita,piekabe utt.. bet nu kādam nejauši ieklīdušam lasītajam kas laikam pirmo reizi redz atvērtu fūri ir lieees apmulsums. :))))

    Es smaidu un varu teikt tikai vienu- Dārgais anonīmais.. Vai Jūs lūdzu ar visu savu LOLu, neietu citur parunāties jeb savas problēmas risināt?? Šeit nav ne tā tēma ne vieta...

    Lai jauka diena un kā Jānis saka - Lai labi ripo!

    AtbildētDzēst
  3. Jāsecina, ka pati auto vadīšana šofera darbā ir tas vienkāršākais, taču kravas nostiprināšana vispiņķerīgākā lieta.

    AtbildētDzēst
  4. Es par šofera darbu saku tā: profesija romantiska, darbs atbildīgs!

    AtbildētDzēst