18.05.15

5.maijs Nīderlandē.


   Esmu ieradies Nīderlandes pilsētā Venlo uz izkraušanos, bet te šodien valsts svētki - Atbrīvošanas Diena. Un kā jau valsts svētkos pienākas, te ir brīvdiena. Neko darīt, jāgaida rītdiena. Tad nu vienreiz ir iespēja pastaigāt pa šo pilsētiņu. Esmu te bijis jau daudzas reizes, bet vienmēr kaut kā ir sanācis tā, ka tikai atbraucu, izkraujos un dodos tālāk.


   Līdz centram kādi 2 km sanāk, eju cauri privātmāju rajonam. Lieki stāstīt, ka ka te viss ielas veidojums un noformējums krasi atšķiras no mums ierastā. Viss ir tīrs un sakopts, bet lielākā daļa apstādījumu un puķu dobju ir veidotas tā, ka prasa ļoti minimālu darba ieguldījumu to sakopšanā.


   Pavasara ziedēšanas laiks jau iet uz otru pusi, jau zeme ir sarkanāka nekā paši koki.


   Gandrīz pašā pilsētas centrā lieliski sadzīvo visi četri pārvietošanās veidi - gan auto ceļš ar dzelzsceļu, gan ar veloceliņu un gājēju ietvēm.


   Pašā centrā svinības rit pilnā sparā. Pa visu laukumu ir izvietota āra kafeinīca, kurā brīvas vietas neredzēju, uz skatuves dzīvā mūzika. Arī visas tirdzniecības ieliņas tuvumā, kas ir atvēlētas tikai gājējiem, bija ļaužu pārpildītas.




   Kāds ļoti labi saglabāts to dienu liecinieks.


   Aizstaigāju arī līdz upesmalai, kas arī ir turpat netālu.


   Nu jau mājupceļā. pavisam netālu no centra, bet ieliņas jau pavisam klusas.


   Visvarāk pārpildītie parkingi ir veloparkingi. Šodien bija tik liels vējš, ka pat sliktāk noparkotie velosipēdi gāzās zemē. Tepat, kreisajā ielas pusē var atras poļu veikalu "Polski Smaki".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru