02.04.11

2010.gads

Ļoti atvainojos visiem saviem faniem un sekotājiem par savu slinkumu un klusēšanu. Mēģināšu kaut ko darīt lietas labā un turpināt pa kādam aprakstam.
Vispirms jau, laikam, jāpavelk svītra zem 2010.-tā gada un tad jau varēsim turpināt tālāk.
Pa gadu nobraukti  85 ar pusi tūkstoši kilometru.  Tas nemaz nav daudz, tie kas brauc tikai Eiropu, nobrauc vairāk, jo braucot uz Krieviju, daudz laika tiek zaudēts, stāvot muitās un uz robezas. Veikti 29. Apļi, pa šiem apļiem parvestas 40 kravas. Apciemotā zemeslodes daļa šajos braucienos arī nemaz nav tik liela, Polija, Vācija, Beļģija uz vienu pusi un Viborga, Sankt-Pēterburga, Maskava,Vologda, Ņižņij-Novgoroda Krievijā uz otru pusi.
Un pats dīvainākais ir tas, ka saskaitot kopā kalendārā nenosvītrotās dienas, izrādās, ka mājās esmu pabijis veselas 88. dienas gadā!
mans glābējs
Pavisam treknu svītru šim gadam pavilka kāds ne visai priecīgs notikums pašās gada beigās. 29.decembra vakarā braucu mājās no Allažiem, kur biju izkrāvis kravu no Igaunijas. Pa ceļam vēl iebraucu Cēsīs, nomazgāju auto un gads varēja noslēgties pa smuko. Biju jau ticis aiz Taurenes, kad pēkšņi motorā parādījās „klaudzētājs” un no izpūtēja man aizmugurē mašīnai bija liels sutu mākonis, apmēram kā pirmajai formulai, kad tai dzinējs izbeidzas! Tas saucas – „pripliļi”!  Pārbaudīju dzinēju – dzesēšanas šķidrums nav redzams, karterī divi līmeņi eļļas. Gribetos jau, lai tā būtu tikai galvas blīve, tas būtu lētākais variants. Zvanīju tik šefam, lai sauc evakuatoru. Vēl viens liels mierinajums ir tas, ka tas notika tik tuvu mājai. Tikko biju atgriezies no Ņizņij-Novgorodas, ja tas notiktu tur, šogad mājā netiktu! Vēlāk izrādījās, ka manas cerības nepiepildījās, vainīga nevis galvas blīve, bet gan cilindra čaula( laikam tā to latviski sauc. Ja pasaka krieviski „giļza”, visiem uzreiz ir skaidrs, par ko runa.) Te nu bija – diplomets automehāniķis, bet nezinu detaļas pa latviski nosaukt! Vai nav kauns! Serviss pie remonta ķērās tikai janvārī. Viņiem arī tāds gadījums pirmo reizi, kad ar mašīnas noskrējienu 280tk čaula salūzt divos gabalos! Normāla dāvana sanāca firmai uz Jauno Gadu – remonts uz 2000ls!   

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru