21.10.14

Svētdienas rīta pankūkas sliņķiem.

   Kādu brīdi neesmu pievērsies ēdienu pagatavošanas tēmai, pēdējais laiks atcerēties arī par to. Te nu gan būtu jāpiebilst, ka tā īsti par pagatavošanu to nemaz nevarētu nosaukt, kaut gan kaut kāds darbs jau tomēr jāiegulda.

   Nu tad ķeramies klāt! Nepieciešamās sastāvdaļas – pudele ar gatavo pankūku maisījumu un 400ml piens. Vēl tik kāds mazumiņš cepamsviesta pannas ietaukošanai.

   Pagatavošana arī pavisam vienkārša, atliek tik sekot instrukcijām uz iepakojuma. Vispirms sakratam pudeli, lai sausais maisījums nav sablīvējies, bet uzirdinās. Tad pielejam klāt 400ml piena. Te nu varētu rasties problēmas ar vajadzīgo daudzumu, jo manā mājā nav nekādas mērkrūzes! Bet arī par to ir padomāts – uz pudeles ir atzīme, līdz kurai jāpielej piens un viss atrisinās! Tad atkal pudeli ciet un tā sisrsnīgi saskalinam, lai viss tur iekšā samaisās viendabīgā masā. Uz kādām trim minūtēm atstājam mierā, lai mazliet sabriest un varam jau sildīt pannu!



   Gatavā masa ir pietiekoši šķidra, lai uz pannas to varētu vienkārši uzliet, bez jebkādu palīgrīku izmantošanas. Gatavā mīkla iznāca apm uz puslitru, no kā sanāca piecas pankūkas. Tas, gan laikam, atkarīgs no pannas izmēriem, nu man sanāca piecas.
   Kā piedeva klāt vēl mājas upeņu ievārījums un uz priekšu – Labu Apetīti!
   Garšoja labi un arī diezgan sātīgas – pēc divām jau nācās mazliet ievilkt elpu un atpūsties, pēc trešās jau pietika. Divas atstāju jau pusdienām.

   Secinājumi ļoti vienkāši. Ar šo vienu iepakojumu pietiktu brokastīm diviem cilvēkiem. Arī izmaksas nelielas, pankūku masa 0,75 centi, piena litrs arī 0,75centi, tik izmantojām mazāk par pusi. Nu labi, vēl mazliet cepamsviesta un gāze. Tik un tā sanāk mazlit pāri vienam eiro, nu apm 1,20. Galvenais secinājums – ātri un garšīgi!

4 komentāri:

  1. Sen jau vajadzēja blogā atvērt nodaļu "Tālbraucēja virtuve - lēti, ātri, sātīgi un garšīgi! Jeb interesantais atrastais ārzemju pārtikas veikalos.". LV, laikam, tieši tādu maisījumu neatradīsi, bet, liekas, redzēju līdzīgus maisījumus.

    Lai ripo!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vispār jau šis ir ceturtais ieraksts ar iezīmi "virtuve"!

      Dzēst
  2. Sveiks Jančuk un visi pārējie! Tu jau vēl čakls, bet man tādām darbībām vairs nav ne laika, ne vēlēšanās. Slinkums. Sapērku panos Bonduelle zirnīšus( 1eur - 2 bundžas), sajaucu ar majonēzi un kečupu, var pielikt vēl sinepes un vakariņas gatavas. Ja vēl ledusskapī kāds gaļas gabals un siers, var piegriezt klāt, ja nav slinkums. Un ja vēl kāda alus bundža aizķerusies...

    AtbildētDzēst