22.03.20

Marts 2020.


   Marta trešā nedēļa. Darbs ierastajā ritmā, trīs piekabes pa nedēļu. Joprojām tikai pa Vāciju. Arvien vairāk jau sāk just tās trakās epidēmijas klātbūtni arī noliktavās. Tiek izlikti dažādi dezinfekcijas līdzekļi, tiek atdādināts, lai pirms iešanas noliktavā nomazgātu rokas, darbinieki cenšas izvairīties no no šoferiem. Piektdien bijām Bavārijā, tur jau pa radio visu laiku ziņoja, ka sākot no šīm brīvdienām, visā Bavārijas reģionā tiek izsludināts ārā iešanas aizliegums. Tas nozīmē, ka bez īpašas vajadzības ārā iet nedrīkst. Tikai uz pārtikas veikalu pa vienam no ģimenes, uz aptieku, vai arī uz darbu tie, kas vēl strādā.

   Uz autobāņa tankštellēs arī WC ieejas samaksa atcelta, lai brīvi var tikt rokas nomazgāt, tāpat pie durvīm dezinfekcijas līdzekļi.
   Tāpat arī lielveikalos dažādi ierobežojumi. Uz grīdas salīmētas sarkanbaltās lentas, lai ievērotu drošu attālumu, pie kasēm salikti caurspīdīgi vairogi, darbinieki strādā ar cimdiem, arī pa skaļruņiem ik pa laikam atgādina ievērot drošu distanci. Daži apgērbu un citādu preču veikali jau slēgti. Bet cilvēkos nekādu paniku nejūt. Preču plauktos pietiekami, pat tualetes papīrs parādījies, nu varbūt nedaudz mazāk cilvēku, kā citreiz, bet viss tādā mierā.
  Tad nu gaidīsim, ko nesīs nākošā nedēļa...

2 komentāri: